Pergolazonwering

Madeira

De pergolazonwering Madeira is speciaal ontwikkeld voor toepassingen waarbij een grote breedte gecombineerd kan worden met een extra grote uitval. Tevens is de Madeira zeer windvast en combineert het een grootst mogelijk schaduwgevend oppervlak met een minimale muurbelasting. De doordachte constructie gecombineerd met sublieme techniek zorgen voor jarenlang schaduwplezier.
Techniek 
De cassette wordt door middel van stevige kombeugels aan de muur bevestigd. De twee horizontale geprofileerde liggers worden aan de voorzijde door twee stevige aluminium staanders die op betonpoeren gemonteerd worden.De voorlijst wordt heen en weer bewogen door een combinatie van elektrische en afstandbedienbare motoraandrijving en een uitgekiend en in de liggers weggewerkt gasveren-systeem. Eenmaal volledig in de cassette verdwenen is het doek optimaal beschermd tegen weersinvloeden en blijft daardoor jarenlang mooi.De cassette wordt door middel van stevige kombeugels aan de muur bevestigd. De twee horizontale geprofileerde liggers worden aan de voorzijde door twee stevige aluminium staanders die op betonpoeren gemonteerd worden.De voorlijst wordt heen en weer bewogen door een combinatie van elektrische en afstandbedienbare motoraandrijving en een uitgekiend en in de liggers weggewerkt gasveren-systeem.Eenmaal volledig in de cassette verdwenen is het doek optimaal beschermd tegen weersinvloeden en blijft daardoor jarenlang mooi.

Liggers en staanders
De positie van de liggers, en hiermee dus ook die van de staanders, kan men, binnen bepaalde grenzen, nog zelf aanpassen. Hiermee ontstaat de vrijheid die soms nodig is voor de positiebepaling van de staanders. Deze blijven immers permanent in het zicht, net als de liggers, ook als het doek volledig in de cassette opgeborgen zit. De staanders worden in de regel door middel van meegeleverde montageplaten op betonpoeren geplaatst die net onder het maaiveld verdwijnen.Voorlijst Het doek wordt naar voren gebracht door middel van de voorlijst die, in gesloten toestand volledig in de cassette verdwijnt. Het doek wordt op spanning gehouden door een ingenieus systeem van gasveren die onzichtbaar in de liggers zijn weggewerkt

Cassette
De elegant vormgegeven en geheel gesloten cassette wordt door middel van stevige gietaluminium kombeugels aan de muur bevestigd. Door de uitgekiende constructie van deze kombeugels kan de cassette, en hierdoor dus het hele systeem, kantelen en kan men dus de hellingshoek op eenvoudige wijze aanpassen.

 • Breedte 
  300 t/m 600 cm
 • Uitval 250 t/m 450 cm
 • Standaardkleur 
  Roomwit RAL 9001
 • Bediening 
 • Elektrisch met schakelaar of handzender (optioneel)
 • Doekkleuren 
  Collecties van Citel, Swela en Dickson

De madiera is ook verkrijgbaar in de Limited Edition

Een pergolazonwering is de nieuwste aanwinst in ons Limited Edition programma.Naast de bekende antracietgrijze structuurlak nu ook verkrijgbaar in de zeer speciale stargrey structuurlak.En de keuze uit 5 moderne, exclusief voor deze serie ontworpen doeken.

Downlaod de brochure